2014. július 31., csütörtök

Céklás brownie muffin formában

Anyósomtól kaptam pár céklát. Főzés után készült belőle saláta, tésztaételbe és levesbe került, de még mindig maradt belőle, így tegnap desszertté változott. Az alap receptet itt találtam.



Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt, hámozott cékla
  • 1 alma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • vanília aroma
  • 3 ek kakaópor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam 2 dkg Mardo Sweet 4 You)
  • 2 marék mazsola (más apróra vágott aszalt gyümölcs is jó helyette)

Elkészítés
Az almát kimagozzuk, majd a céklával késes aprítóba teszem és összeturmixolom. A mazsola kivételével a többi hozzávalót is belerakom a gépbe és krémesre keverem. Ha szükséges, akkor itt még lehet édesíteni. Hozzáadom a mazsolát és lapáttal átkeverem (ha a géppel csináljuk, akkor nem maradnak meg a mazsolaszemek . Szilikon muffin formákba töltöm a masszát (6 db nagy formát használtam). 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig (már nem puha a süti teteje) sütöm. Ez függ a forma nagyságától is. Kisebb muffin formában hamarabb elkészül, úgyhogy 20 perc után érdemes többször ránézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése