2014. március 4., kedd

Házi sajt

Párom munkahelyéről származik a recept. Érdemes kipróbálni.



Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 l tej (nálam házi)
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk só

Elkészítés:
A túrót összefőzöm a tejjel kb. 5 perc alatt, amíg a savó külön nem válik. Leszűrőm a keveréket (nem kell kinyomkodni). Egy lábasba teszem a masszát, belekeverem a többi hozzávalót. Kis lángon, állandó, óvatos keveréssel főzöm, míg el nem válik az edény falától (kb. 15 perc). Leveszem a tűzről és egy edénybe teszem. Két óra múlva fogyasztható.

A második próbálkozásom szebb lett, mert ott már tudtam, hogy meddig főzzem. Elsőre kicsit odakapott (azért meg nem égett ), a fenti képen is látszanak a sötétebb foltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése